Мини спартакиада в Стралджа

DSC04543Ученици от всички училища в община Стралджа взеха участие в поредната мини спартакиада, организирана от общината. При откриването на празника Иван Иванов,зам.кмет, пожела на спортистите борбен дух, сила и енергия. И добави: „Нека победят най-добрите!”

С много емоции протекоха състезанията по лека атлетика, народна топка и футбол. В крайна сметка се оказа, че в дисциплината „Лека атлетика” момичета, пети-шести клас , най-добри са представителките на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” Зимница. Първото и второ място спечелиха  Марта Неделчева и Пепа Димитрова. На трето място се нареди Ирина Димитрова от ОУ – Стралджа.

DSC04561В състезанието на 200 м момичета, седми-осми клас,  първите три места си разделиха  Гергана Иванова от Войника, Янка Тончева от Зимница и  Христина Христова от СОУ”П.Яворов”. При момчета и в двете групи фаворити се оказаха спринтьорите на СОУ”П.Яворов” – Пламен Деянов и Андон Кочев. Вторите места заеха Марин Георгиев от ОУ-Стралджа и Никола Петров от СОУ, на трето останаха  Димо Иванов от Войника и Стоян Петров от СОУ.

DSC04564Много емоционално премина състезанието по народна топка, момичета, където  като най-добра състезателка се отличи Ангелина Павлова от СОУ. Отборното класиране поведе  СОУ”П.Яворов”, следвани от ОУ- Войника и  ОУ-Зимница.

DSC04567Истинска битка на терена се разрази и при футбола. Все пак СОУ”П.Яворов” доказа класата си и спечели купата за първото място. На второ място останаха Зимница, на трето  – ОУ-Стралджа и на четвърто – ОУ-Войника. Като най-добър вратар беше отличен  Йоан Валентинов от СОУ, най-добър защитник се  оказа Данчо Гочев от ОУ-Стралджа,  с най-много попадения  званието „най-добър нападател” спечели  Атанас Альошев от ОУ-Зимница, награда за най-полезен за отбора получи Георги Минчев от ОУ-Войника.

DSC04568Спортистите получиха наградите, купи и грамоти, лично от кмета на общината Митко Андонов, който сърдечно  поздрави първенците и всички участници, благодари за проявения състезателен дух и пожела весело  и щастливо лято на всички.

About the Author :