Министър Румяна Бъчварова: Увеличаваме двойно лимитите за гориво на всеки полицейски автомобил

DSC03999600 сътрудници по охрана на границата ще бъдат назначени в граничните райони, а отделно в областните дирекции в цялата страна сътрудниците по охрана ще бъдат 550. Това заяви в Ямбол министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която посети днес граничните райони на Хасково и Ямбол във връзка с осъществяването на националната специализирана полицейска операция срещу престъпността в малките населени места.

В граничните райони като Ямбол и Хасково ще има назначени сътрудници по охраната към областните дирекции и към гранична полиция. Те ще получат и повече нови автомобили, с което ще се поднови почти наполовина автомобилният парк, като една част от тях ще бъдат високо проходими. За подпомагане охраната на границата с хора и автомобили ще се използват европейски средства. Предвижда се и да се удвои лимитът за гориво на всеки автомобил, което представлява малко над 200 км пробег допълнително, а с това полицаите ще могат по-добре да си вършат работата.

DSC04001В областната дирекция на МВР в Ямбол ще бъдат назначени 25 сътрудници по охрана и ще бъдат предоставени 5 нови автомобила. Отделно с европейски средства ще се финансира конкретната помощ и за Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово.

В Ямбол е решен и кадровият проблем с липсващите щатове, като вече са обявени конкурси и спечелилите ги скоро ще заемат постовете си.

От началото на седмицата вече са постигнати и конкретни резултати от националната специализираната полицейска операция срещу престъпността. Министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова уточни: „Установени издирвани лица 213 в цялата страна, 27 установени издирвани автомобили, 66 бързи производства, досъдебните производства 303. Проверени заложни къщи и оказиони 918 на територията на цялата страна. Това е само за 5 дни.”.

About the Author :

Leave a reply