Министър Николай Ненчев не е склонен на компромиси за заместника си

DSC03657Военният министър Николай Ненчев не е готов да се раздели със заместника си Орхан Исмаилов. Това заяви той в Ямбол, където се срещна с военнослужещите от трите военни формирования в Кабиле, които са част от Сухопътни войски, но на политически въпроси отговори на отделна пресконференция.

Министър Ненчев заяви, че няма нито едно основание, което да го накара да поиска оставката на заместника си и допълни: „По отношение на биографичната справка на г-н Исмаилов не би следвало да има никакви забележки, той е завършил военно училище, бил е офицер, завършил е право. Той е доктор и доцент на науките, бих искал повече такива хора да има около мен и не бих искал да правя компромиси с принадлежността с една или друга етническа група”.

На въпрос дали е готов да направи компромис, за да се запази правителството, той отговори, че той никога не прави компромиси с ценности и се надява и министър председателят да разбере това. „С г-н Симеонов ще имаме среща в понеделник и бих искал да разбера какви точно са неговите аргументи и основания да поиска оставката на г-н Исмаилов. До момента пак казвам не съм получил нито един аргумент в тази посока” каза Ненчев.

Според министъра този проблем се поставя, за да се отклони вниманието от съществените проблеми в държавата. Николай Ненчев изтъкна още, че назначаването на заместника му не е грешка : „Това е най-доброто, което може да се случи и казвам го с цялата отговорност, другото е особено опасно. Струва ми се тази истерия около кандидатурата на г-н Исмаилов е опасна и няма да се поколебая да го кажа, тя е опасна за националната сигурност в България. Нали разбирате как се чувстват всички тези хора с различни имена, които споделят или изповядват друга религия днес”, допълни още той.

Лидерът на БЗНС коментира, че в тяхната коалиция дебатите са свързани със структурата и организацията на Реформаторския блок, но изтъкна, че те нямат проблеми за политики и политически приоритети.

About the Author :