Министър Красен Кралев си припомни своето участие в крос „Диана”

02Днес  в Ямбол министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 50-то издание на лекоатлетически крос „Диана”, стартирало през вече далечната 1966 година. Кралев си припомни, че е участвал преди 30 есени в кроса, и че това състезание навремето привличаше всички големи имена в българската лека атлетика: Веселина Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев.

Министърът на младежта и спорта има респектиращи години в биографията си като бегач на дълги разстояния. Когато е тичал по алеите на ямболския парк през 1986 година, Красен Кралев е бил 19-годишен и е носител на републиканските титли на 5000 и 10 000 метра при юношите. Пак в оная година, сегашният министър поставя национален рекорд за юноши старша възраст на 20 000 метра.

01На откриването на юбилейния 50-те крос „Диана” присъстваха още кметът на Ямбол Георги Славов, областният управител Димитър Иванов и депутатът от ГЕРБ Иван Чолаков.

В надпреварата за първите места на крос „Диана” участваха състезатели от 5 до 12 клас, имаше освен ямболско участие, и бегачи от други градове.

За голямо съжаление, публиката при откриването на кроса, а и по време на него, бе съвсем малко. Заслужилият майстор на спорта по спортна акробатика и трикратен спортист номер 1 на Ямбол Димитър Минчев, преди да стартира кроса разказа пред  „Делник” за първото му издание. „Нямаше къде яйце да хвърлиш, толкова много публика присъстваше. Помня, че участваха от ямболските лекоатлети Ангел Ангелов, Йордан Чиликов, Крикор Оскиян и Васко Тотев”, каза почетният гражданин на Ямбол.

03 04 05 06 07

 

 

About the Author :

Leave a reply