Министърът на вътрешните работи се срещна със служители на районни управления в Стралджа и Тунджа

Ямбол, 10.02.2021

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски се срещна със служители на районни управления в Стралджа и “Тунджа” в област Ямбол. Заедно с него бе и директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Иван Русев.

Измина една нелека година, през която успяхме независимо от необичайни условия, да се справим с основните задачи на министерството, включително и с новите предизвикателства, произтичащи от мерките срещу пандемията и задълженията на МВР. Натрупахме опит в необичайна и динамична обстановка, посочи министър Христо Терзийски.

В рамките на работните срещи той и служителите дискутираха въпроси, свързани с текущите задачи по различните направления на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в обслужваните райони, кадровото и материално-техническото обезпечаване, полагането и отчитането на извънредния труд, както натовареността на състава.

Вътрешният министър припомни, че успоредно с противодействието на престъпността, един от основните фокуси пред ведомството остава повишаването на ефективността на работата по превенция и контрол на пътното движение.

Продължаваме да следим данните за заболеваемостта на състава. Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти, техника, медикаменти, така че Вие и Вашите близки може да разчитате на професионална помощ при необходимост, увери министър Терзийски и уточни, че скоро ще започне и процесът по ваксинация на заявилите желание служители.

Той благодари на колегите си за неимоверните усилия, за труда, който полагат, за мотивацията, с която изпълняват служебните си задължения и им пожела успешна година в личен и професионален план.

About the Author :

Leave a reply