Мечечиев чака вече година среща с кмета на Ямбол

мечечиев1Георги Мечечиев, един от най-успелите ямболски футболисти в елитната дивизия, чака вече една година  да бъде приет от кмета на Георги Славов. Дългогодишният титуляр в отборите на „Спартак”(Варна) „Славия”, „Локомотив”(Пловдив) и „Монтана”, тръгнал от школата на „Тунджа”, е сред малцината, които биха се ангажирали да поемат президентския пост в ямболския клуб.

Мечечиев преди време бе получил обещание за съдействие при финансирането на ФК „Тунджа 1915” от кмета на града, както и от общинския съветник, а впоследствие и депутат от ГЕРБ Иван Чолаков. Разговорите обаче не само не продължиха, а железният бранител изобщо не може да припари до кабинета на Георги Славов в Бялата къща.

От сигурни източници „Делник” научи, че Георги Мечечиев е намерил двама-трима бизнесмени, които да вложат по 20 000 лева в клуба. Ако общината задели 60 000 лева, се счита, че общата сума ще е достатъчна ФК „Тунджа 1915” най-сетне да има нужната организация в детско-юношеската си школа, както и мъжкият тим да не е в дъното на класирането в Югоизточната „В” група.

Твърди се, че дори малки общини като Стралджа и Елхово отделят около 100 000 лв. за футболните си клубове, докато субсидията от община Ямбол е поне два пъти по-малка.

 

About the Author :