Механизиран взвод от 42-ри механизиран батальон – Ямбол участва в „БРИЗ 2018”

Sn_1Националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2018” се провежда от 13 юли до 22 юли. Военноморските сили на Република България участват с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 930 души личен състав. В учението са включени и два самолета от българските Военновъздушни сили, както и представители от Сухопътни войски. Това са военнослужещи от 78-ми батальон – София и механизиран взвод от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада.

Личният състав на механизирания взвод, с ръководител старши лейтенант Светозар Урумов, изпълнява задачи, свързани с охраната и отбраната на вътрешния периметър на базата и действия като група за бързо реагиране.

В хода на учението военнослужещите отработват и демонстрират умения за организиране и осъществяване на пропускателния режим, провеждане на пеши и механизирани патрули, извършване на контрол и проверка на автомобилния трафик, както и поддържане на готовност за отразяване на нападения от паравоенни формирования срещу базата.

Това е поредното участие на личен състав от 42-ри механизиран батальон – Ямбол в провежданото учение.

Двадесет и вторият “БРИЗ 2018” през 2018 г. продължава традицията от предишните си издания – да се отработи междуведомственото сътрудничество в многонационална среда с активното участие на 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации в целия процес на планиране, подготовка и ръководство на учението.

About the Author :

Leave a reply