Местни избори 2019 – Предизборна хроника на “БСП за България” – Болярско, Бояджик и Ханово

Село Болярско

Тунджа е социална община, а Болярско е най – социалното село в нея – с тези думи започна срещата на кандидата за кмет Георги Стоянов Георгиев и листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа с местната общност. Един от най – модерните и функционални домове за стари хора в България; домашен социален патронаж, който обслужва пет населени места; обществена трапезария с европейско финансиране по Програма „Топъл обяд“; дом за жени с деменция; широк спектър от услуги в домашна среда – всичко това дава изключителния социален облик на малкото населено място.

Местната общност на село Болярско благодари за политиките за хората, но и поиска още конкретни неща – рехабилитация на уличната мрежа, допълнителна автобусна спирка, ремонт на читалището и прецизиране на уличното осветление в определени части на селото, това са очакванията на хората за новия управленски мандат.

С прекрасните изпълнения на Фолклорен ансамбъл Тунджа, с дух и настроение, с перспективата на правилния избор с номер 56 приключи и тази вълнуваща среща. Защото ЗАЕДНО ТУНДЖА МОЖЕМ!

Село Бояджик

С прекрасните гласове на местната певческа група в препълнената читалищна зала започна срещата на кандидата за кмет Георги Стоянов Георгиев и листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа с жителите на Бояджик. В емоционалното и вълнуващо слово кметът на селото и кандидат за следващ мандат Елена Маджарова направи ретроспекция на свършеното и очерта хоризонта за развитие за предстоящите четири години.

На село Бояджик му предстоят много нови инвестиции с европейско финансиране и със средства от общинския бюджет. Предстои да бъде подписан договорът за реализиране на най – мащабния проект за ремонт на общинска образователна инфраструктура на стойност над 600 хиляди лева и той е за местното училище. В рамките на него ще бъде изцяло санирана училищната сграда и ще бъде изградена нова отоплителна система. Нов стадион с функционални тренировъчни и състезателни футболни игрища ще  има през следващата година село Бояджик. В момента общината провежда процедура за избор на изпълнител на дейностите. Предстои с европейско финансиране още да бъде подменена част от водопреносната мрежа и да бъдат ремонтирани прилежащите улици. Кандидатът за кмет Георги Стоянов Георгиев пое ангажимент съвместно с ВиК Ямбол да продължат усилията  за решаване на основния и най – наболял проблем на селото, свързан с ритмичното и пълноценно водоподаване.

Подкрепата за кандидатите на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа и село Бояджик заяви заместник – председателят на Народното събрание и депутат от Ямболски многомандатен избирателен район Кристиан Вигенин. В обръщението си към местната общност той подчерта силните  и пълноценни политики за хората, които общината реализира. И зарадва местния футболен обор с великолепна изненада – нови екипи за новия състезателен сезон. Именно от село Бояджик е и стипендиантът на Кристиан Вигенин за 2019 година – студентката по право Пламена Парапанова. Народният представител ежегодно подкрепя млади хора от община Тунджа с успехи в образованието.

С много настроение и с изпълненията на Фолклорен ансамбъл Тунджа, с посланието ЗАЕДНО ТУНДЖА МОЖЕМ с номер 56 завърши и тази среща конструктивна, но и вълнуваща, и емоционална среща.

Село Ханово

С прекрасна тракийска песен посрещна село Ханово кандидата за кмет Георги Стоянов Георгиев и листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа. Кметът на селото Павлинка Георгиева – един от най – опитните и компетентни представители на местното самоуправление, направи подробен отчет на работата през изминалите четири години и представи ясна визия за развитие на селото през следващия мандат. Инвестиции във водоснабдяването; ремонти и рехабилитация на пътната и уличната мрежи, съобразно възможностите на общината; подобряване на облика на читалищната сграда; изграждане на център за социални услуги; силна подкрепа за богатата художествена самодейност – това са част приоритетите за развитие на Ханово през следващия управленски мандат.

Активна и енергична младежка общност има в Ханово. Младите хора от селото са носители на поредица от призове от Младежкия фестивал на общината „Тунджа – творчество и иновации“, който се провежда в село Безмер. В открит и позитивен диалог с кандидатите за кметове и общински съветници, те поискаха целенасочена и последователна политика за младите хора в селото, чийто брой все повече се увеличава. Инвестиции в обществените пространства и изграждане на зони за отдих, организиране и провеждане на младежки и спортни прояви в Ханово – това са предложенията, които ще бъдат включени в програмата за управление на общината през следващия мандат.

И тази среща с тунджанци се случи в приятелски дух, с усещането за общност, с много настроение, с перспективата на победата с номер 56, с енергията на формулата ЗАЕДНО ТУНДЖА МОЖЕМ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ  Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

About the Author :

Leave a reply