Местни избори 2019 – АБВ откри кампанията си в Ямбол с призив за чест, достойнство и морал

2Кандидатът на ПП АБВ за кмет на община Ямбол Йордан Милков откри предизборната си кампания и представи листата от кандидати за общински съветници тази вечер, 7 октомври 2019 г. За да изрази подкрепата си, в Синия салон на читалище „Съгласие“ бе и проф. Любомир Халачев, председател на Обществения съвет на АБВ и член на изпълнителното бюро на АБВ.

Официалното откриване започна със стихотворението „Приказка за честта“ от Христо Смирненски не случайно – кандидатът за кмет на ПП АБВ Йордан Милков е филолог и директор на Езиковата гимназия в града, но и първите му думи към събралите се членове и симпатизанти на партията бяха: „С чест, 1достойнство и морал влизаме в битката за спечелването на местните избори на 27 октомври 2019 г.“ Той подчерта, че е време да повярваме в себе си, да вземем съдбата си в свои ръце. Време е да дадем подкрепа и доверие на професионалиста, да изберем личността. „Време е! Да изберем кмета, който ще представлява и ще работи за гражданите на Ямбол. Сега е моментът да станем работодатели на кмета и да му поискаме оставката, когато предаде доверието ни“, заяви Йордан Милков. Той официално пое ангажимент за смяна на 12-годишния едноличен и корупционен модел на управление; електронно управление на общината; безплатни детски градини; ефективно ползване парите на данъкоплатците без увеличаване на данъците и такса смет 3през следващите 4 години; стабилна общинска икономика; възстановяване символите на Ямбол; намаляване обхвата на синята зона и изграждане на безплатни паркинги.

Представен беше екипът от съмишленици по пътя към победата и успеха – листата от 14 кандидати за общински съветници. „Моралът трябва да се върне в политиката и конкретно в община Ямбол“, категоричен бе вторият в листата и досегашен общински съветник от ПП АБВ Драгомир Димитров. Той даде пример с общинските съветници на досегашния кмет от ГЕРБ, който сега се кандидатира като независим. През целия мандат те го подкрепяха, без да IMG_0797дават обяснения за действията си, а на последната сесия го бламираха, макар да черпеха облаги чрез него през тези 4 години.

„Време е общината да спре да работи като търговско дружество в  интерес на определени хора и да върнем властта в ръцете на хората“, бе посланието на третият в листата Атанас Христов. Друг кандидат за общински съветник – Георги Бодуров, подчерта важността на местните избори, защото чрез тях пряко участваме в управлението на общината, избирайки свои представители за кмет и общински съветници.

„Смисълът на промените беше във всеки град, във всяко село да можем сами 4да ръководим нещата, от които зависи нашия живот“, припомни в словото си проф. Любомир Халачев. Той подчерта, че АБВ се бори парите да отиват в общините, а там добрият кмет да има възможност да работи, а не финансите да се дават по волята на един чиновник на централно ниво. Гостът подчерта, че „има една огромна пречка в България, която е затиснала като камък всички интереси, желания и мечти на хората и им пречи да живеят нормално и това се нарича корупция. Липсата на корупция е най-голямата инвестиция в една държава“.

Проф. Халачев изброи три неща, които са задължителни, за да се ръководи DSC02463един град или една община: „Трябва да знаеш, че всеки ден се ходи на работа; от общинските пари не се краде; трябва да знаеш, че всеки момент оставката ти е в джоба – не във вътрешния, а във външния.“

Той бе категоричен: „Искаме да има ясна и разбираема демокрация, а тя не може да съществува там, където има корупция, насилие, скрити сили, тайни договорки.“ Проф. Любомир Халачев изрази увереността си в доброто бъдеще на Ямбол с кандидата за кмет и листата за общински съветници от ПП АБВ, на които пожела успех.

С гласа си на местните избори всички ние предопределяме бъдещето на Ямбол за следващите 4 години. Възможността за промяна е с № 14, бяха финалните думи, прозвучали на срещата, която прерасна в диалог между кандидатите и гражданите.

DSC02472 DSC02496 IMG_0808 IMG_0814 DSC02481IMG_0809

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Местни избори 2019 – АБВ откри кампанията си в Ямбол с призив за чест, достойнство и морал”
  • Страхил
    October 8, 2019 - Reply

    На срещата присъстват всички, които ще гласуват за АБВ.
    По-малко от 100 човека.

Leave a reply