Месец на първата помощ и пътна безопасност

btyОткрит урок по пътна безопасност и демонстрации по оказване на първа помощ организира Ямболската червенокръстка организация за децата от детска градина „Кольо Тенев“ в село Тенево, община Тунджа. Инициативата е част от дейностите на БЧК – Ямбол по повод отбелязването на Световния ден на първата помощ – 8 септември, Европейският ден без жертви на пътя – 19 септември, които съвпадат с обявения месец септември 2018г., като месец на първата помощ и пътна безопасност.

btyМотото, което обединява усилията на БЧК и партньорите на организацията във връзка с превенцията на пътния травматизъм тази година е: „Първи действия при пътнотранспортно произшествие. Заедно можем повече!“, като имаме за цел да се ѝпопуляризиразначениетонапърватапомощ, като фактор за намаляване на жертвите и пътния травматизъм в страната.

Под формата на забавни игри и демонстрации, представители на БЧК и СБАв град Ямбол запознаха децата с основни правила за пътна безопасност и поведение на пътя и елементарни способи по оказване на първа помощ при пътен инцидент. В двора на детската градина, децата с помощта на техни учители демонстрираха преминаване през пешеходна пътека при спазване правилата за безопасност.

 

btyЗа финал деца, учители и представителите на БЧК-Ямбол и СБА се хванаха за ръце и образуваха  „жива верига“ в подкрепа на първата помощ и безопасността на децата на пътя.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към г-жа Нели Славова – директор на ДГ „Кольо Тенев“ в с. Тенево за оказаното съдействие, на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата и на г-н Кънчо Илиев от СБА – Ямбол за ценните съвети и правила за безопасност на пътя към децата.

bty bty

 ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :

Leave a reply