Ментето Бареков

Borko_poslТози, който се прави на мъж в последните месеци, Николай Бареков, потвърди, че е проститутка в политическа носия. Тия дни лидерът на „България без цензура”, не мога да нарека тази формация партия, защото тя е по-зле и от класическите ни сурогати, прояви готовност за сближаване с ГЕРБ. Само че ако от нея се махнат Бойко Борисов и  Цветанов. Дори и Бареков обаче знае, че без двамата ГЕРБ няма да съществува повече от седмица.

Всъщност „събитията” бяха малко по-различни – при първите стъпки на Бареков след евроизборите, искането за елиминирането на ББ и Цветанов, го нямаше. Това дойде ден по-късно, но си остава фактът, че по време на изборната кампания босът на „България без цензура” орева орталъка как ще вкара в затвора вожда на ГЕРБ.

Вождът отговори така, както го правят в детската градина – ако ми се извини, ще преговаряме.

С подобни политици и Господ няма да спаси България. Политиката е и игра на прагматизъм, на ситуации, но не е тотална липса на принципи.

Другаде обаче, не и тук..

А и ГЕРБ под път и над път се кълне, че е дясна партия. Формацията на Бареков е селско театро. Не от времето на Възраждането – тогава това е имало  висок смисъл, а в днешна България е признак за липса на достатъчно мозъчни гънки.

С това обаче селското театро на Бареков не се изчерпи – той тръгна и към БСП, само че и от нея поиска прочистване. Там не искал да бъдат Сергей Станишев, Янаки Стоилов и Димитър Дъбов. „БСП е най-демократичната и нормална партия към днешния ден, сближаването с нея е най-нормалната опция”, прозря преди броени часове загряващият вече край тъч линията за премиер  шеф на „България без цензура”.

Станишев е настоящият председател на БСП, налага се да си припомняме, заради Бареков, идиотски положения. Янаки Стоилов е сред сигурните кандидати за поста му и е може би най-автентичният поддръжник на истинската лява политика в младата столетница. „Новият премиер” обаче не желае и него, което може би означава, че най ще му пасне кака Мара от Цалапица.

Шедьовърът на Бареков в дните след евроизборите обаче, е признанието му, че преговоря с три партии в Европейския парламент. Едната формация била Европейската народна партия, но другите две бъдещият премиер на отечеството запази в тайна.

Като го гледам как тича от стан на стан /този човек можеше да бъде добър бригадир в някоя тъкачна фабрика/ няма да се учудя, ако се е предложил и на Зелените, и на ПЕС в европарламента.

Опции, дори спортните коментатори вече не могат да дишат, без да изрекат как пред Бербатов, например, имало опции, а не възможности. Опинци, това казвам аз, някои трябва да си стягат опинците, защото още при появата си на политическия дансинг лъгаха толкова много избирателите, че могат да почнат да ги бият и преди Димитровден…

Реално какво имаме на сцената – нова Мента. На гласувалите за нея – честито!

И съболезнования…

Борислав Ненов

About the Author :