Между 4 вида ваксини избират от днес в Ямбол

Ямбол, 14.05.2021

Между четири вида ваксини могат да избират от днес в Ямбол всички желаещи да се имунизират срещу Ковид 19.

Вчера пристигнаха 50 флакона от еднодозовата ваксина “Янсен” на производителя “Джонсън и Джонсън” и от днес започват първите ваксинации с нея.

В момента в Ямбол има свободен достъп до ваксини, освен ваксинационните кабинети, личните лекари също поставят ваксини.

По последни данни в Ямболска област са поставени общо 17 635 дози ваксини – на ден се поставят над 600 дози, вчера 502 са били т. нар. “втора игла”.

Общо 6969 души са със завършена ваксинация – имат поставени по две дози, а 3697 са само с по една доза.

На този етап най-голям интерес има към ваксината на “Пфайзер и Бионтех”, която се нарича “Комирнати”. От ваксината на “Астра Зенека” се поставят предимно вторите дози, желаещи за “първа игла” почти няма.

Сравнително по-малък е и интересът към ваксината “Модерна”. На ден от нея се поставят между 40 и 80 дози.

Достъпът на ваксини в Ямбол вече е свободен, въпрос на желание е от кой вид точно да бъде поставена.

About the Author :

1 Comment to “Между 4 вида ваксини избират от днес в Ямбол”
 • Джонсън
  June 5, 2021 - Reply

  Johnson&Johnson

  Когато ви се случи някой ден да си го помислите – АЗ МРАЗЯ РАБОТАТА СИ -задължително специалистите психолози и гастроентеролози препоръчват – ТОВА: След работа на път за дома – минете през близката аптека и си купете анален термометър, но задължително на фирмата “Johnson and Johnson” -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!
  След това се приберете у дома си и заключете вратата, дръпнете щорите и заемете поза Лотус – ако не сте йога – айде нема нужда. Така – вече сте се успокоили и концентрирали – разопаковайте аналното термометърче и го поставете – НЕ в дупенцето си, а на нощното шкафче.
  Сега извадете внимателно указанията за ползване от опаковката и започнете да ги четете внимателно и не пропускайте дори и ред. Да, вече го забелязахте, нали – на листчето има малък надпис, който гласи: “Every rectal thermometer made by Johnson and Johnson is personally tested.”
  Е, сега видяхте ли, че има и по – гадна работа от вашата!!!! А я сега си помислете ако работихте за Johnson and Johnson Company, а? Представете си – да стоиш цял ден надупен в някакъв завод и да си тикаш анални термометърчета в дупето – от 08,00 до 17,00, а? Smiley
  Не, това със сигурност не е вашата работа – каквато и да е тя! Затова затворете очи и мислено повторете 5 пъти – Радвам се, че не работя за качествения контрол на Johnson and Johnson Company!!!!! – казах 5 пъти!!!!!!

Leave a reply