Междуселищните превози се върнаха на старата цена

infoОт 11 февруари превозвачите по междуселищните линии в община “Тунджа” върнаха старите цени на билетите, съобщи кметът на общината Георги Георгиев.

Това е в резултат на протестните подписки в тунджанските села и разговорите, които проведе община „Тунджа” с превозвачите, които еднолично без обосновка увеличиха цените на билетите от 1 февруари от 20 до 70 процента.

От тук нататък предстои да бъде прекратен договорът на превозвачите с община Ямбол, да бъде сключен такъв с община „Тунджа” и да бъде обявена нова обществена поръчка за междуселищен превоз.

От своя страна община „Тунджа” възнамерява да изработи и нова транспортна схема, защото старата не е коригирана повече от 10 години и не отговаря на нуждите на хората в населените места на общината.

„Става въпрос за една изцяло нова транспортна схема, стикована с община Стралджа като маршрутни направления, с областна управа, с претенциите на кметове на населени места за часове, за спирки”, поясни още Георги Георгиев. Според него едва след като бъде сключен договор по новата обществена поръчка ще стане ясно дали общината ще дотира тези превози, като ще се търси и възможност за получаване на дотации от държавата. На този етап община „Тунджа” не попада в списъка на населените места, които могат да ползват дотации.

About the Author :

Leave a reply