Международната изложба мозайки „Балкански мостове“ дойде и в Ямбол

SAM_0652Част от международната изложба на мозайки „Балкански мостове“  намери пристан в арт галерия „Стойчев“ в Ямбол. В нея представят свои творби автори от Хърватия, Македония, Сърбия, Черна гора и България. Официалното й откриване бе в 18.30 часа тази вечер, 30 май. Това стори нейният куратор, майсторът на мозайката, Крум Шаранков заедно със собственика на галерията Красимир Стойчев. Той обърна внимание, че вечерта е по-особена, тъй като мозайката е малко познат жанр на местната публика. Припомни, че тази изложба се състоя в Пловдив преди месец. В нашия град поради ограниченото пространство се показват не всички, но най-добрите и значими работи. „Чест е за България, че за пръв път трима сръбски професори присъстват на изложбата, техните работи са тук“, подчерта Крум Шаранков. Той обеща, че следващото издание на изложбата от мозайки през 2019 г. отново ще гостува в Ямбол.

SAM_0657В Пловдив свои работи са изложили  38 творци, в Ямбол присъстват около 25 от тях, сред които са: Страхил Найденов, Крум Шаранков, Петър Войошевич, Мила Ботушева, Виолета Апостолова, Богдана Войошевич, Снежана Пешич, Оливера Павлич, Иван Пенев, Кристина Кутова, Таня Бакалова, Жорж Сопаджиев, Татяна Войнов,  Малена Пелензана, Биляна Попстефания и др.

 

Целта на изложбата е да се популяризира мозаечното изкуство, да срещне автори от няколко поколения, работещи в различни стилове от няколко балкански държави. Това е мястото за всеки в Ямбол, който иска да се докосне до различното и малко познатото в изкуството.

SAM_0658 SAM_0651 SAM_0649 SAM_0648 SAM_0647 SAM_0646 SAM_0645 SAM_0644 SAM_0643 SAM_0642

 

About the Author :

Leave a reply