Медицински сестри са сред новозаразените, още двама души загубиха битката с Ковид 19

Ямбол, 3.12.2020 г.

Три медицински сестри са сред новозаразените в Ямболска област. С положителни проби са две медицински сестри в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – от Приемно отделение и клиничен лаборант, и една медицинска сестра в детска ясла. С положителни проби са учител в Тенево и ученичка в 12 клас в професионална гимназия в Ямбол.

Единният информационен постал отчита 84 нови положителни проби за изминалото денонощие и 2478 диагностицирани.

С положителни проби са работещи в различни сфери – банки, частни фирми, търговски обекти, държавни служби, охранители, работници, полицаи и много други.

Днес в РЗИ са взети 24 проби, дадени са и 5-6 направления за безплатен PCR – тест. Все още не са излезли резултатите на потребителите в Центровете за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания.

В регистрите на РЗИ към 14 часа бяха регистрирани 2512 случаи с коронавирус, с 34 повече от официалната статистика за деня. Активните случаи от тях са 1456 – 1338 на домашно лечение и 118 – хоспитализирани. Излекувани от заразата са 968, 88 са починалите, което с двама повече.

Жена на 69 г. от Завой с положителна проба е починала вчера в дома си, а мъж на 67 г. от Ямбол с артериална хипертония е починал също вчера в частната болница в града.

Под карантина са 1127 души.

About the Author :

Leave a reply