„Мебели КАН“ с нови машини и оборудване за 1 650 000 лева

SAM_1508Информационен ден за представяне на проекта „Повишаване на конкурентноспособността на „КАН УЧТЕХСПОРТ БЪЛГАРИЯ“ ООД  чрез подобряване производствения капацитет на дружеството” се проведе днес, 20 юни, във фирмата. Общата стойност на проекта е 1 650 192 лв., от които 990 115 лв. са безвъзмездно финансиране от ЕС, 148 517 лв. от държавния бюджет и 660 076 лв. – собствено съфинансиране. Проектът  по ОП „Иновации и конкурентноспособност“ е за техническа модернизация на машинния парк с цел повишаване на производствения капацитет, разширяване на позициите на националния и стъпване на международния пазар. По проекта са купени: машина за изрязване края на тръби; машина за пробиване на отвори в кръгли тръби и профили; машина за кербоване на кръгла гайка в края на тръба; тръбоогъваща машина; заваръчен робот; несинг обработващ център; машина за SAM_1517електросъпротивително заваряване; 3 броя заваръчни апарати; софтуер за автоматично генериране на програми за обработка на детайли от imos CAD CAM. За начало на проекта е определена датата на официалното подписване на договора – 23.12.2015 г., а за крайна дата – 23.06. 2017 г., когато всички машини са по местата си и работят безпроблемно.

Още при влизането си в предприятието гостите можеха да разгледат производствената гама на фирмата – различни столове, маси, шкафчета, ученическо, градинско обзавеждане, обзавеждане за офиси и кафенета. Имаше мебели с оригинални принтове, интересни бяха столовете с изкуствено състарена повърхност, т. нар. винтидж. От презентацията на проекта, изнесена от Ива Бакалова,  стана ясно, че въвеждането в експлотация на новите активи намалява себестойността на продукцията, подобрява дизайна и конструкцията, ще се въведат нови изделия. За обслужването на новото оборудване ръководството предвижда назначаването на поне четири нови служители.

SAM_1525Управителят на „КАН УЧТЕХСПОРТ БЪЛГАРИЯ“ ООД Генчо Каназирев представи резултатите от изпълнението на проекта, разведе гостите из производствените цехове и показа как работят новите машини.

„Мебели КАН“ е създадена през 1991 г. Към момента фирмата произвежда над 8 000 артикула за цялостно обзавеждане на детски градини, училища, офиси, хотели, домове, държавни институции, физкултурни салони и спортни зали. За последните 3 години компанията е инвестирала близо 1 000 000 евро в машини и 300 000 евро в складови и битови помещения. В момента в предприятието работят над 100 души. Във всеки цех работят съвременни машини с цифрово програмно управление, конструкциите на продуктите се създават от опитни дизайнери и инженери с помощта на съвременен софтуер. Внедрени са три системи на управление ISO SAM_15269001 „Система за управление на качеството“ ISO 14 001 „Система за управление на околната среда“ OHSAS 18 001“Системи за управление на здравето и безопасността при работа“.

На финала на огледа Генчо Каназирев сподели, че съвсем наскоро фирмата  е правила обзавеждане за Гранична полиция. Преди е изнасяла малки количества продукция за Унгария, Израел, Дания, сега малко за Косово, но се работи предимно за вътрешния пазар. Затова заплатите не могат да са твърде високи и тъй като в  Ямбол безработица практически няма, трудно задържа работниците. Управителят на компанията сподели и бъдещите си намерения – след около две години на отделна площ да построи метален цех, а в сегашните помещения да остане само дървообработващата дейност на фирмата.

SAM_1536 SAM_1538 SAM_1540 SAM_1545 SAM_1546 SAM_1564 SAM_1547 SAM_1560 SAM_1569

About the Author :

Leave a reply