МГ „Атанас Радев“ -Ямбол на първо място в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език

2Над 4000 хиляди  ученици от 6-ти до 12-ти клас от цялата страна участваха в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език.

На 20 февруари 2016 г. четири регионални международни журита  подбраха най-добрите 112 писмени работи. 7 ученици от МГ „Атанас Радев“ – Ямбол се класираха за финалния  етап на състезанието, като по този показател училището е на първо място в страната. Това са: Лилиан Терзиева (6 кл.), Михаела Спасова (6 кл.), Александра Иванова (7 кл.), Пресиян Димитров (8 кл.), Ивелина Сулеменко (11 кл.), Данаил Костадинов (11 кл.) и Елица Ангелова (12 кл.).

На 28 февруари националното жури, съставено от изявени специалисти в различни сфери, избра победителите в седемте възрастови категории.  Лилян Терзиева и Михаела Спасова за класирани на второ и трето място в групата на 6 клас, а Пресиян Димитров на трето място сред осмокласниците.

От общо 182 училища в страната, участвали в конкурса, с най-много класирали се ученици сред тримата победители във всяка възрастова категория е именно МГ „Атанас Радев“.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за шеста поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”, под патронажа на Министерството на образованието и науката и с подкрепата на TELUS International Europe, Посолството на САЩ и Американския университет в България.

През 2016 г. организаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията. Всички участници имат възможност да подкрепят инициативата като попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките й форми.  След края на кампанията организаторите ще обявят броя на включилите се в инициативата ученици.

 

About the Author :