МГ „Атанас Радев” се включи в играта на НАП – „Парола касова бележка”

P1010019Средношколците от 12”Б” клас на МГ „Атанас Радев” бяха първите в Ямбол , които през 2015 година получиха знания за данъци и осигуровки.Паралелката със засилено изучаване на „биология” и мечтата на повечето ученици е да станат лекари. За правата и задълженията им, свързани с данъчното и осигурително законодателство, сключването на бъдещи трудови договори, условия на осигуряването при обучение във висши училища в страната и чужбина научиха бъдещите медици.Разгледани и обяснени бяха реквизитите на фискалните бонове, с които могат да се включат в играта на НАП „Парола Касова бележка” за да спечелят награди. Играта е част от кампанията  „Влез в час с данъците 2“и дава основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.

P1010013Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно  за телефони с операционни системи Android и IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки от  до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.

 

About the Author :