Мая Манолова не пускала депутата Димитър Иванов до микрофона

Maia_ManolovaЯмболският народен представител от партия ГЕРБ Димитър Иванов не можел да направи все още първото си изказване от трибуната на парламента заради Мая Манолова. Заместник-председателят на парламента и изтъкнат хардлайнер на БСП от последните години, отказвала вече на няколко пъти да даде достъп до микрофона на бившия управител на Ямболска област.
33-годишният Димитър Иванов обаче щял да преодолее съпротивата на опърничавата червена дама и скоро да запише изказване в протоколите на Народното събрание. Ексгубернаторът каза пред „Делник”, че напълно се е адаптирал към новата си роля и имал чести и яростни спорове с представителите на БСП в комисията по земеделието и храните на която е член. Най-често там негов опонент бил Димчо Михалевски, бивш зам.-министър на регионалното развитие. За разлика от Димитър Иванов, другият ямболски депутат от ГЕРБ, Иван Чолаков, има вече изказвания в законодателния орган. Популярният баскетболен специалист, за разлика от колегата си Иванов, е член на две парламентарни комисии.
Чолаков обаче също е бесен на представител на управляващото мнозинство, но не на красавицата Мая от Кюстендил, а на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, която продължавала да не разбира нищо от проблемите в поверения и ресор.
От депутатите на БСП от Ямболския избирателен район, шампион по изказвания е Атанас Мерджанов. Елховлията обаче е от цяла вечност в парламента, а и е заместник-председател на групата на БСП, както и шеф на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, и това го поставя в съвсем друга позиция.
Другият депутат на БСП от нашия регион, Кирчо Карагьозов, правел засега сухи тренировки.Карагьозов обаче наскоро влезе в парламента, заемайки мястото на починалия шеф на Съюза на писателите Николай Петев, така че може по Великден да стане и той част от ораторите.

About the Author :