Мая Манолова: Борисов се опитва да превърне личните си страхове в политическа криза

Ямбол, 18.06.2020 г.

Свидетели сме на това как Борисов се опитва да превърне личните си страхове, паника и тревожност в политическа криза. Дали това ще се случи зависи в момента от самият премиер – той е най-големият проблем на собственото си правителство, заяви днес Мая Манолова, председател на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ в Ямбол по повод разразилия се скандал със снимането на премира, докато спи и разпространяване на записи, за които се изяснява дали са на него.

Мая Манолова е в Ямбол по покана на граждани, на бизнеса, на земеделски производители, на асоциация „Български пипер“. По време на брифинга до нея бяха Мими Караколева и Георги Василев, секретар на „Български пипер“.

По повод на разразилия се в държавата скандал Манолова допълни, че не споделя страховете на Бойко Борисов, „защото да спиш с пистолет до възглавницата сигурно той може да си позволи, но хората, които ги обират по домовете им, хората, на които той предлага зрелища, а е отнел хляба, нямат луксозната възможност да се страхуват. Те просто трябва да се борят за оцеляването си, да работят на по 2-3 места, за да му пълнят резервоара на джипа и бюджета на държавата“. Според Мая Манолова държава, която се ръководи еднолично, „в която един управлява от телевизора, раздава парите от прозореца на джипа си и е шеф на всички институции и служби, би следвало той да може да се погрижи за собствената си безопасност.“ „Ако той не може да организира собствената си безопасност, ние как очакваме той да организира безопасността на българския народ“, допълни тя.

About the Author :