Мащабно зарибяване на язовир „Малко Шарково”

7_1280989060Мащабно зарибяване направи в един от най-големите и красиви язовири в България, „Малко Шарково”, фирма „Видракс”. Представителят на фирмата за Ямбол Ганчо Ганчев закупи и пусна в огромния водоем 7000 сомчета, като това стана под зоркото око на отдел „Рибарство и контрол”-Ямбол, чийто шеф сравнително отскоро е Петър Левков.

Язовир „Малко Шарково” от много години е притегателно място за риболовците не само от Ямбол и региона, а и за много балъкчии от други области на България.

„Малко Шарково” е сред най-големите язовири в страната, намира се само на два километра от едноименното село, което, уви, е почти безлюдно.

Мнозина от въдичарите отиват на язовира за повече от ден и разпъват такъмите именно за царска риба, каквато е сомът. На „Малко Шарково” кълват още ред риболовни видове, но емоцията е една, когато дебнеш червеноперка, съвсем друга, когато на пръта ти се хване сом.

Зарибяването си идва, както е редно, навреме, остават броени дни до забраната на риболова, когато въдичарите, колкото и да не им се иска, ще трябва да забравят за „Малко Шарково”.

About the Author :