Мачът на звездите – в Ямбол, както и прогнозирахме

Мач звезди„Ямбол” бе определен за домакин на тазгодишния Мач на звездите в родния баскетбол. Шоуто ще бъде на 29 март в зала „Диана“, то е част от програмата, с която ще се отбележи и 70 години организиран баскетбол в града ни. „Делник” отдавна предвиди, че тази пролет домакинството ще бъде наше, именно поради юбилейната дата.
Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ 1. За първи път от 11 години насам у нас събитието ще мине без HDI. Новият генерален спонсор и участниците в мача ще станат ясни на първата пресконференция преди събитието. Тя е планувана за четвъртък (5 март) от 11,00 часа в сградата на БСФС.
Една от големите изненади за привържениците на ямболския клуб ще бъде събирането отново в една съблекалня на шампионския тим на „Ямболгаз”, който Иван Чолаков изведе до историческа първа титла в клубната история през 2002 г За играчите, които са окачили вече кецовете, това вероятно няма да е особен проблем, но ако има все някой действащ състезател, операцията няма да е лесна. От българите, които вдигнаха шампионската купа само капитанът на „Ямболгаз” Митко Ангелов все още е на терена и прави страхотни мачове в последно време с екипа на „Левски”. Емил Стаменов, Димитър Димитров и Румен Шопов, прекратиха отдавна състезателната си дейност.
Не е сигурно кои от украинците в „Ямболгаз” не са минали в „пенсия”, сред тях имаше и млади баскетболисти. Страхотният руски център Сергей Гришаев още по онова време бе на 40 години, почти на толкова бе и легендарният за ямболските фенове Анатолий Ясински.
Олег Ткач, Ярослав Зубрицкий, Евгений Аненков, Владимир Рижов, през 2002 бяха сравнително млади, но е малко вероятно да са в действие, освен ако не са с ангажименти в треньорски щабове.
Така че може и всички от шампионския „Ямболгаз” да се появят на 29 март в зала „Диана”.

About the Author :