Математическите познания на децата от група „Мики Маус“

IMG_9944На 8 май 2019 година децата от група „Мики Маус“ от ДГ „Здравец“ – град Болярово показаха пред родителите си, че за тях геометричните фигури са лесно разпознаваеми. Това се случи при откритата ситуация в Образователно направление „Математика“ при преподавателката Стоянка Христова. Любимата учителка смело направляваше малките си ученици, задаваше им въпроси, караше ги да работят върху интерактивната дъска. Всички задачи бяха свързани с това да покажат децата, че разпознават геометричните фигури по вид и умеят да ги подредят, отделят и да правят комбинации.

 IMG_9937Пред доволните си родители те разпределяха фигурите, под формата на игра, в различни варианти, дори в последната задача, разделени на отбори, показаха,че знаят и дните на седмицата и месеците.

Бъдещите първокласници и малко по-малките, които ще ги последват в училището догодина, показаха колко са ученолюбиви и схватливи за пореден път пред своите родители, които с гордост наблюдаваха колко умело ги направлява и обучава любимата им учителка. На открития урок присъства и директорът на детското заведение Калина Гюрова, която също похвали децата за наученото от тях по математика.

IMG_9909 IMG_9916 IMG_9923 IMG_9930

About the Author :