Математическа гимназия изпрати своите абитуриенти

SAM_0423Сред пукот и летящи конфети един по един излязоха за последен път като ученици на ПМГ „Атанас Радев“ абитуриентите от четирите паралелки пред погледите на цялото училище, родители и приятели. Както се полага на официална училищна церемония, с ура бе посрещнато знамето на училището, прозвуча националният химн.

В прощалното си слово към абитуриентите директорът на гимназията Евгений Иванов направи проникновен анализ и равносметка на випуск 2017. Във випуска има ученици със завоевания на олимпиади по различни предмети, успехи в спорта и изкуствата, организатори на благотворителни каузи. Класът, който в най-голяма степен носи духа и каузата на гимназията, който в истинския смисъл на думата е нейно лице, е 12 „А“, бе категоричен той. Подчерта , че в него са събрани ярки индивидуалности с висок интелектуален потенциал. Специални благодарности имаше за Енчо Мишинев –  най-голямата гордост на училището, „в цялата си история гимназията не е имала по-успял, по-титулуван ученик“, бяха думите на SAM_0437директора. 12“Б“ клас бяха определени като плахи и неуверени в началото, старателни и смирени младежи и девойки, постепенно добивали увереност и самочувствие. А като най-голямото им постижение бе определено преобразуването на многото „аз“ в 8-ми клас до единното „ние“ в 12-ти – нещо непостижимо за мнозина. Следващият 12 „В“ бе посочен като класа, който най-често е бил обект на разисквания на педагогическите съвети, а учениците като буйни, непокорни, съпротивляващи се, а още в 8 клас някои от тях са били огромно предизвикателство пред педагозите. Сега, в края на ученическия си път, пред нас стоят млади хора, наясно със себе си, знаещи към какво се стремят, заяви Евгений Иванов. 12 „Г“ започнали без излишно самочувствие, но с огромно желание и постоянни усилия. Отговорност и уважения към учителите са показвали те през годините, в същото време са били интересни и одухотворени. Затова бе определено като чудесен избор SAM_0444това, че мнозина от този клас са се насочили към благородната лекарска професия. На финала директорът обобщи, че ръководството на гимназията са се оказали много търпеливи хора и много изобретателни през годините, „за да преодолеят съпротивата при усвояването на знанията. Накрая можем да кажем, че почти успяхме.“ Искате или не, ние учителите ви, сме вече част от живота ви, бяха думите му на финала, след които последва пожелание за здраве и успяване в живота.

Тържествено училищното знаме бе предадено на новите знаменосец и асистентки. Имаше обръщение от името на 11-класниците, които са следващите абитуриенти и музикален поздрав.

SAM_0406 SAM_0408 SAM_0412 SAM_0413 SAM_0414 SAM_0416 SAM_0417 SAM_0418 SAM_0419 SAM_0422 SAM_0424 SAM_0426 SAM_0427 SAM_0430 SAM_0433 SAM_0435 SAM_0443 SAM_0446 SAM_0447

About the Author :

Leave a reply