Маршавелски тръгна със 7 минути край морето

Най-новото и може би последно попълнение на „Ямбол” за сезона, Костадин Маршавелски, изигра първите си минути с екипа на нашия клуб. Дебютът на централния нападател стана срещу „Черноморец” в Бургас, но той има само две-три тренировки с отбора и си личеше, че липсва още нужната сработка.

Все пак направи впечатление, че високият 211 сантиметра Маршавелски се движеше много и търсеше топката, но съотборниците му залагаха на изпитани комбинации и го поставиха в изолация.

Костадин Маршавелски идва от втородивизонния испански клуб Кокинас ком, за който изигра 12 мача, но получаваше твърде малко време-средно по 6,5 минути, и това е причината той да потърси друг отбор. 24-годишният типичен център е американски „продукт”-той е завършил гимназия в САЩ, след това играе четири сезона в колежанското първенство. Междувременно се е състезавал за юношеския и младежкия тим на България, а през лятото на 2011 година бе повикан и в мъжкия национален отбор. Тогава обаче Маршавелски получи тежка контузия и се наложи да пропусне целия сезон 2011-2012 г.

Доскорошният старши треньор на „Ямбол” Иван Чолаков познава добре играта на центъра и сподели за сайта „Делник”, че Маршавелски е от класата на Николай Върбанов, като е по-техничен от мъжкия национал, който с екипа на „Ямбол” преди два сезона направи фурор.

Вероятно е въпрос на малко време Маршавелски да напасне към схемите на треньорския ни щаб и най-сетне да имаме истински и качествен баскетболист на позиция 5.

About the Author :