Мартин Чавдаров със супер игра на турнир във Варезе

10250335_774313299255033_5228611906662348654_nТръгналият от ямболската детско-юношеска школа Мартин Чавдаров продължава да се развива отлично в италианския клуб „Римини”. Това потвърди и новият национален селекционер на България Георги Младенов, който е наблюдавал  играта на Мартин на турнир, проведен във Варезе.

17-годишният ямболлия, син на бившите състезатели на баскетболния „Тунджа”, Иван и Керанка Чавдарови, е  избран в идеалната петица на турнира. Мартин е вече трета години част от „Римини”, където мениджър е легендарният Лучано Капикьони.

Между него и майката на Мартин има сключен четиригодишен договор. Миналото лято крилото бе в редиците на националния тим  на България за кадети на европейското първенство, но треньорът Петър Клечков го пускаше в игра за скандално кратко време.

„Условията в Римини са отлични, там има едно момче  от Ямбол, Мартин Чавдаров, което се представи много добре на турнира във Варезе и е много сериозно в подготовката си”, каза още Георги Младенов Той  бе в Италия за участие на сина му Борислав в турнир. Малкият Младенов е харесан от Капикьони и става част от школата на клуб „Римини Крабс”.

About the Author :