Мартин Чавдаров пропуска лятото заради травма

martin_4avdarov_basketЯмболският баскетболист в Италия Мартин Чавдаров пропуска летния цикъл от мачове на националния юношески тим. Крилото лекува травма, получена по време на първенството на Апенинския полуостров, в което той игра за  „Розето”. Чавдаров още на 15 години бе одобрен от „Римини”, където шеф е легендарният мениджър Лучано Капикьони. Негови съгледвачи бяха харесали ямболското момче по време на камп и се стигна до подписване на договор за срок от четири години.

В Италия Мартин бе много често с майка си и със сестричката си в първия сезон в Ботуша, като майката, бивша състезателка по баскетбол на Ямбол, се грижеше за момчетата от „Римини”, които не са италианци.

Въпреки че в Италия Чавдаров имаше добри мачове, в националния тим той така и не получи нормално игрово време, особено в периода, когато начело на отбора бе Петър Клечков. По сведения на „Делник” в тима се бе създала ненормална обстановка, местните момчета не пропускали да подмятат нещо по адрес на Мартин, наричан от тях Звездата. Ямболлията е лишен от каквато и да е звездомания, но не всеки може да преглътне факта, че негов връстник играе в италиански клуб. Вместо да прекрати тези изпълнения в националния тим, Клечков бил на същата вълна. Въпреки това, Мартин Чавдаров винаги е искал да играе за България, сега обаче травмата налага дълго лечение.

При първа възможност, момчето се завръща в Ямбол, и още на другия ден влиза в зала „Диана”, за да тренира под ръководството на Валери Бъчваров и да е заедно с другите от своя набор. Преди време легендата Жоро Младенов бе впечатлен от изявите на Мартин в шампионата на Италия. Там той има много високи показатели като борец под кошовете, въпреки че играе като леко крило. Позиция №3 ми е любимата, бе споделил преди време пред „Делник” Мартин, като допълни, че на Апенините треньорите искали той да действа на пост четири – като крило-център.

About the Author :