Мартин Дурчев посрещнат с овации в зала „Диана”

638-397-martin-durchevС бурни овации бе посрещнат от публиката в зала „Диана” при представянето на „Академик Бултекс” Мартин Дурчев. Феновете на „Ямбол” потвърдиха за пореден път, че помнят дълго и с добро игралите с голямо сърце и майсторство за техния клуб баскетболисти, и отдадоха дължимото на 30-годишното леко крило.

Роденият във Велико Търново топ реализатор направи с екипа на „Ямбол” няколко впечатляващи сезона, като бе с огромен принос за спечелването на два бронзови медала от елитното първенство. Русокосият баскетболист, който се появи в зала „Диана” с артистична брадичка, постави ръка на сърцето си, приемайки овациите на публиката.

Двубоят обаче си бе двубой и Дурчев наниза в коша на бившите си съотборници, между които големият му приятел Станислав Говедаров, 16 точки, като бе най-полезен за новия си клуб с коефициент от плюс 18 пункта. Мартин бе най-дълго на терена от всички състезатели – 37 минути, вкара от любимата си далечна позиция четири от шестте опита, овладя 4 борби и даде 2 асистенции. Той бе и единственият баскетболист на „Академик Бултекс”, който не получи никаква забележка от старши треньора Асен Николов, който иначе бе доста емоционален и насмете на няколко пъти някои от звездите си.

About the Author :