Марсианската общност

Моя Ямбол четеСлави Трифонов няма какво друго да сложи на тезгяха, освен шумното си патриотарство. Това, обаче, в България не е никак малко – тук почти всички се надвикват колко много обичат родината и как им трябват само две-три години на власт, за да я превърнат в рай.

В полагаемия й се рай. В референдума на Слави единият въпрос, за задължителното гласуване, бе откровено ненужен, тъй като законът вече изисква задължителен вот. Което е нарушение на конституцията, според мен, тъй като там това е определено като право, а не като задължение на гражданите. Твърде спекулативен е и другият въпрос от референдума, този за мажоритарната система, и остава всъщност най-адекватен въпросът за намаляване субсидията на партиите.

Защо сега, нали референдумът мина, ще попита някой. Той мина, ала прегледът на това, какво знаеха гражданите за него, показа, че те нямат хал хабер за какво са дали гласа си.

Така че със същия успех те можеха да гласуват и за влизането ни в марсианската общност. А Слави вече е в политиката . Той дори закъсня, след като Бареков отдавна е на тоя мегдан…

Борислав Ненов

About the Author :