Мария Тонкова е „Директор на годината“ в конкурса на Синдиката на българските учители

Ямбол, 18.05.2021 г.

Директорът на Гимназията по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ Мария Тонкова е обявена за „Директор на годината“ от Синдиката на българските учители. Тя стана носител на приза „Учител на годината“  в направление „Директори и заместник -директори“ на 24-тия национален конкурс на Синдиката на българските учители.

Обявяването на наградените се извърши онлайн заради извънредната епидемична обстановка. Наградената директорка благодари за признанието и заяви, че за нея тази награда е отчетлив критерий за правилната посока, за конструктивността на всичко, което прави в гимназията. Тя сподели още, че пътят е много труден, когато поемеш ръководните функции на училище, което се нуждае от развитие и припомни, че за 3-4 години гимназията е придобила съвсем различен иновативен професионален облик в направления, предпочитани от младите хора в града. Тя изрази задоволство, че професионалният й труд е оценен на високо ниво, каквото е националният конкурс на СБУ.

About the Author :

2 Comments to “Мария Тонкова е „Директор на годината“ в конкурса на Синдиката на българските учители”
 • ????????
  May 18, 2021 - Reply

  Няма лошо. Но щеше да бъде коректно да обясни,че с това звание се награждават учители и директори за всяка област.Значи,колкото области толкова наградени.

 • delnik1
  May 20, 2021 - Reply

  Грешна ви е информацията има само две награди в тази категория. Това е извадката от протокола:
  VII. Директори и зам.-директори

  Носители на приза „Учител на годината“:
  д-р Жаклин Михайлова Харалампиева-Павлова
  директор на ДГ „Соня“ – гр. Велико Търново
  Мария Стойкова Тонкова
  директор на ГСАГД „Кольо Фичето“ – гр. Ямбол

Leave a reply