Мария Маджарова беше преизбрана за председател на „Подкрепа” в Ямбол

DSC08663Мария Маджарова беше преизбрана за председател на Синдикалния регионален съюз „Подкрепа” – Ямбол на отчетно-изборната конференция, която се проведе на 16 май.

Гости на конференцията бяха президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, директорът на НОИ – Ямбол Георги Миланов, областният лидер на СДС Павел Додов и др.

DSC08677„Дайте си сметка за това каква е организацията, към която вие принадлежите, за да запазим нейния дух” , апелира към делегатите на конференцията Димитър Манолов и припомни, че през тази година КТ „Подкрепа” е провела 10 –я си конгрес и чества 30-годишнина под надслова „Синдикатът, донесъл свободата”. Той изтъкна, че свободата е нещо, за което човек трябва да се бори всеки ден, защото тя е много крехка и ако не я пазят, тя ще се счупи, тъй като има прекалено много хора, заинтересовани край тях да има несвободни хора. Той призова синдикалистите всички заедно да се борят за свободата кой където е, както може и докъдето успеят да стигнат.

DSC08673Димитър Манолов обясни още, че комплексът „Марица изток” е под тежка угроза и ако не дай си Боже му се случи нещо „заминаваме всички”, защото той произвежда между 40 и 60 % от базовата електроенергия в България. Той е подложен на натиск най-вече отвън, надеждите са новата конфигурация в ЕС след европейските избори да му даде глътка въздух. Той декларира, че КТ „Подкрепа” ще води битката докрай.

DSC08674Димитър Манолов изтъкна, че синдикатът ще спре с отстъплението от правата на работещите, ще настояват и за промяна на данъчната система. От една страна ще искат премахване на данъка върху минималната работна заплата, а от друга ще искат въвеждане на диференцирана ставка по ДДС за стоки от първа необходимост – храни, за лекарства, за учебници, детски дрехи и печатни издания.

Той не скри, че дълбоко е притеснен от случващото се в здравеопазването и за заплащането на професионалистите по здравни грижи, говори и за проблемите в образованието, като според него най-важното нещо е да бъде повишен авторитетът на учителя, защото той е принизен до дъното, а образованието трябва да си върне подобаващото място в обществото. Димитър Манолов завърши приветствието си с думите, че „Подкрепа” има един път – напред и нагоре и няма връщане назад.

Приветствие към делегатите отправиха и други от гостите.

При гласуването за Мария Маджарова и за заместничката й Николина Чалъкова вота си са дали 55 делегати, имало е само една невалидна бюлетина.

 

DSC08666 DSC08669 DSC08671

About the Author :

Leave a reply