Мариета Сивкова, кандидат за кмет на Ямбол: Не се страхувайте, изберете свободата на мисленето и свободата на духа!

DSC05436В деня на българската община искам да отправя поздрав към всички, които работят в общинска администрация, и да споделя мнението си за местното самоуправление.

В програмата за управление на Ямбол БСП и аз като кандидат за кмет залагаме на едно силно местно самоуправление, едно управление, което е насочено към човека, към решаване на неговите проблеми, с цялата прозрачност и публичност, която може да осигури местната власт. Възмутени сме през последните 8 години от липсата на приемен ден на кмета на общината, от липсата на срещи по квартали от това, че не се работи с медиите, не се дават пресконференции и нашите съграждани не получават актуална информация. Това ние обещаваме да го променим. Обещаваме публичност в работата, публичност при провеждането на обществените поръчки, постоянни обществени обсъждания по важни проблеми на града. Много залагаме на обществените обсъждания при формиране на бюджетите на общината, обсъждания по квартали, защото трябва бюджетът на общината да се разходва съобразно желанията на хората. Това е управлението с гражданите, това е управлението с хората, това е управлението за хората. Ще имаме постоянен приемен ден с сградата на общината, по квартали, ще се срещаме с гражданите. Ще има горещ телефон, на който те ще подават сигнали и ще получават отговори на поставените проблеми. Ще раздвижим сайта на общината, така че да могат дасе качват проблеми на гражданите и от там да се получават отговори. Всичко, което е възможно като начин на комуникация с хората, за да стигат нашите послания до тях и да получаваме обратно техните мнения и желания ние ще го направим.

В Деня на българската община искам да призова всички специалисти от община Ямбол – не се притеснямвайте да гласувате за нас. Не се притеснявайте да гласувате с номер 11 и по този начин да гласувате против некадърните си началници. Призовавам всички общински и държавни служители да не се страхуват да гласуват за нас. По този начин ще излязат от капана на страха, в който ги държат със заплахите, че няма да имат работа, със заплахите, че ще ги уволняват, ако не са от ГЕРБ. Изберете свободата на мисленето, изберете свободата на духа и спокойния живот. Това ви гарантираме ние с номер 11! Честит празник!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :