Мариета Сивкова е кандидатът на БСП за кмет на Ямбол

SAM_8263Мариета Сивкова е кандидатът за кмет на община Ямбол, издигнат от БСП. Това стана ясно днес, 29 август, на XX-та конференция на общинската организация на БСП, в която участваха и народните представители от Ямбол Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов.

„Да обединим сили. Лявото е на ход!“, бяха първите думи на Мариета Сивкова след избора. Тя спечели с 43 гласа в конкуренция с Катя Георгиева, за която гласуваха 37 делегати. Така левият кандидат в областния град бе излъчен в изцяло дамско състезание. Всеки от кандидатите имаше възможност да представи приоритетите на управленската си програма, като в основата им бе програмата на партийната организация. Мариета Сивкова подчерта, че като кмет ще започне с реформа в местната администрация и назначаване на ляв екип за управление. Ще направи ревизия на всички договори, сключени от досегашното управление. Сред нейните приоритети са: привличане на инвестиции и то в производството; преструктуриране на общинските предприятия; ограничаване на синята зона до 100 места; създаване на общинско предприятие за хора в неравностойно положение; поемане изцяло от общината на таксите за детския ясли и градини и пр. Сивкова посочи конкретно обектите в Ямбол, за които трябва да се търси европейско финансиране, като антипод на сегашното кандидатстване на принципа „каквото дойде“: превръщане на река Тунджа в привлекателно място за отдих, разширение на зала „Диана“, възстановяване на градския стадион, изграждане на градски басейн, превръщане на местността „Ормана“ в зона отдих.

Делегатите на конференцията утвърдиха всичките 42-ма предложени кандидати за общински съветници. След това те ги подредиха чрез тайно гласуване, като последните петима са резерви. Форумът гласува за водач на листата председателя на Общинския съвет на БСП-Ямбол Румен Банков. След него се нареждат: Катя Георгиева, Мариета Сивкова, Николай Пенев, Калоян Калиманов, Райно Георгиев, Капка Йоргова, Русин Ребров, Пенка Илиева, Тенко Тенев и т.н.

Конференцията започна с оценка за дейността на групата съветници от БСП в Общински съвет – Ямбол, през мандата 2011 – 2015 г. Направен бе изводът, че групата има активна позиция по всички важни въпроси, нее направила нито един компромис и отстоява аргументирани позиции по най-съществените за Ямбол теми.

 

About the Author :