Мариета Сивкова: Без стари номера

Marieta SivkovaДо края на миналата година трябваше да стартират проектите за ремонта на ДЯ „Мечо Пух“, ДЯ „Слънчево детство“, СУ „Климент Охридски“, ОДЗ „Свобода“ и продължаване на реконструкцията на центъра на града. Ръководството на Община Ямбол вече изостава от сроковете, записани в приетата  Инвестиционна програма на град Ямбол, за усвояване на европейските средства по ОП „Региони в растеж“.  Все още не са обявени поръчките за избор на изпълнители и  няма информация министерството да е одобрило разработените ямболски проекти. Поръчките са за общо 14 млн. лв.

Очакваме ямболската администрация да работи по- забързано и ефективно, след като през последните години бяха похарчени за обучение на служителите над 500 000 лв., европейски средства. И сега са осигурени 137 000 лв. за заплатите на  служители  на непълен работен ден, включително на граждански или друг договор, за да управляват и работят по тази Инвестиционна програма. Редно е да се работи!

Закъснението е притеснително.  Скоро ще встъпи в длъжност ново правителство. На лице е реална възможност управляващите в Ямбол да се опитат да прикрият безхаберието си зад променената политическа обстановка и да се оправдават, че не им дават пари и затова не се работи. Помним  преди няколко години, при подобна промяна на политическа ситуация, как същия този кмет отказа да ползва дадените му пари за зала „Диана“ с обяснението, че не били достатъчни, за да започне ремонта. Тогава остана съмнението, че това не е истинската причина и че парите не се ползват, за да се покаже колко държавното управление /тогава не на ГЕРБ/ не мисли за Ямбол.

И тъй като „тези номера са ни ги играли вече“, по- добре да си свършат по- бързо работата, за да не се повтарят- няма да има успех!

П.П.: Припомням, че в приетия  държавен бюджет за 2017 г., разработен от правителството на ГЕРБ, няма предвидени средства за завършване на „Новата болница“, което ни беше обещано да стане преди две години! Да не търсят оправдания със служебно правителство, нови избори и т.н.

http://www.yambol.bg/документи/стратегии-планове-програми

 

Инж. Мариета Сивкова

Общински съветник в Общински съвет Ямбол

About the Author :

Leave a reply