Маратон по четене в Обединено училище “В. Левски” – Тенево

Maraton po chetene v TenevoОбединено училище „Васил Левски”, село Тенево, община „Тунджа“, в партньорство с Дружеството на писателите в Ямбол, Регионалната библиотека „Георги С. Раковски” и “Райфайзенбанк” – клон Ямбол, организираха Маратон по четене по повод Националната седмица на четенето, инициатива на Министерство на образованието и науката. Ямболските поети и писатели Тенко Тенев, Димитър Бечев, Генка Богданова, Росица Тодорова, Таня Хаджидимитрова, Ваня Велева и Георги Бирников бяха посрещнати по стар български обичай с погача от деца, облечени в национални носии, четоха с ученици от първи до осми клас любими текстове, споделяха възгледи за същността и смисъла на изкуството, коментираха изложбата от старопечатни текстове, обсъждаха книги, които всеки ученик, завършващ основното си образование, би могъл да прочете. Творците от Ямбол плениха умовете и сърцата на учениците.

След вълнуващата среща с педагогическия колектив, на която авторите подариха свои книги с автограф, бе положено началото на училищен библиотечен фонд.

Директорът на ОУ „Васил Левски”, г-жа Дора Георгиева, сърдечно благодари на ямболските творци и изрази желанието на ученици и учители тези срещи да се превърнат в традиция.

About the Author :

Leave a reply