Мамарчево празнува

IMGP5786Традиционният ежегоден празник на село Мамарчево, община Болярово, който се провежда през третото десетдневие на септември, всякога събира много гости и се превръща в пъстра панорама на безгрижното веселие. И в парола на опазеното родолюбие. Защото почти всички бивши жители на Мамарчево, тръгнали някога оттук, се завръщат на този ден в родния край, поведени и от носталгията, и от съживените спомени за отминалото детство под бащината стряха. Време, което е свидна част от тяхното минало, затова не може да бъде забравено никога…

На 24 септември 2016 година тук отново бе шумно и толкова весело!

IMGP5797Искам да благодаря за любезната покана на кмета на селото Марчо Добрев. Така и аз станах частица от този чудесен празник, който дълго ще помня! В душата си съм запазила умилителни спомени за двете учителски години, преживени тук някога.

И огромна беше радостта ми да ни да ме срещне съдбата с доста от бившите ми ученици – пораснали отдавна, създали семейства и деца, но заразили своята прилика от времето, когато се срещахме всеки ден в класната стая. Веселите пламъчета в очите им, изражението на лицата им, дяволитите усмивки – всичко това не беше се променило.

IMGP5788Скъпи гости, уважили с присъствието си празника, бяха: секретарят на община Болярово Мария Чанева, председателят на Общинския съвет на БСП Ангел Тодоров, Атанас Дженков – председател на Общински съвет – Болярово, множество общински съветници, кметове и кметски наместници от други селища на общината.

IMGP5800С топли приветствени думи се обърна към своите съселяни и всички гости кметът домакин Марчо Добрев – личност с ведро излъчване, човек добър и отзивчив, толерантен и дългогодишен ръководител, уважаван и почитан.

IMGP5802А после отекна чудесната музика на оркестър „Елховски ритми”. Лееха се песните на чудесната им солистка Нели Танева – кръшни и хороводни, звънки и мелодични. Изви се първото голямо хоро, улови се и кметът. А после второ, трето, четвърто… Дълго играха и се веселиха хората. А възхищението им беше огромно, когато празнични илюминации обагриха чистото есенно небе с разноцветни светлини. Един великолепен калейдоскоп от багри и ярки цветови съчетания, които спонтанно се разпръскваха върху тъмния небосклон и образуваха истинска феерия!

До късно не стихна веселбата на площада – хората играеха волно и поривисто, ехтяха мелодии и песни, чуваше се смях. А радостните възгласи на хората при срещата им с онези, които не са се виждали отдавна, допълваха празничната атмосфера.

IMGP5804IMGP5807 IMGP5811

Бинка Величкова

About the Author :

Leave a reply