Малки и големи улици

Borko_poslВероятно кметът на Ямбол Славов дълго време си е мислел, че на „малките” улици живеят малки хора, хора без значение за преизбирането му или за добрия облик на града . Поне от пет години по някои от тези „малки” улици е кошмар за пешеходците и за шофьорите – в началото на отрязъка на „Шипка”, след като се завие към нея от голямата артерия „Преслав”, нямаше павета, или те бяха като камилски гърбици. Същото бе малко по-надолу, към „Ямболска комуна”. Още по-зле бе положението току до училище „Св.Климент Охридски”, въпреки че то е най-голямото в Ямбол. И въпреки че там на ден минават, и паркират, поне няколко пъти автобуси, за докарат, а след няколко часа и да откарат, децата по домовете им. Пред централния вход на самото училище, настилката е също ужасна.

Как не го вижда кметът, или, ако той няма време, хората от неговата администрация? Не може този проблем да не се знае от години, вероятно и директорът на училището е сигнализирал в общината. Обаче абсолютно нищо не се прави по проблема. Ония „малки спънки”, при завиването към „Шипка”и към „Ямболска комуна”, тия дни най-сетне се решиха, което си бе чудо за живеещите там. За нещастното школо обаче така и няма време.

А „малките хора” от „малките улички” също плащат данъци, а и тия от „големите улици” минават често от там – пътят е към Болницата, и към лесопарк „Боровец”.

Всъщност, може ли да има малки и големи улици? В Ямбол може, видно е.

About the Author :