“Лято в библиотеката” за ваканцията на малчуганите

bibliotekaПоредното “Лято в библиотеката” ще започне от 19 юни и ще продължи до 27 юли, научихме от Регионална библиотека “Г.С. Раковски”-Ямбол. Предвидени са 4 дейности, предназначени за деца на възраст 8-13 години. Ще има “Творческо ателие”, където ще се изработват кукли, моливник и др. изделия, ще има моделиране с глина.

В дейност “Забавна наука” са предвидени 5 теми, които се изучават училище – свойствата на водата, електричеството, магнитите и др., но тук те ще бъдат представени по занимателен начин, придружен с много опити и презентации.

“Учим и се забавляваме” се наричат 6-те занимания, които ще се проведат в компютърния център на библиотеката. Децата ще се учат как да си направят канал в YouTube, как да си направят клип по стихотворение или друг текст.

Всеки петък в детския отдел на библиотеката ще бъдат представяни популярни анимационни филми.

Всеки ден от седмицата ще бъде посветен на една от всяка дейност, понеделник ще е почивен ден. Заниманията ще се водят от външните обучители Тодорка Димитрова, Мария Попова и библиотекари от отдела.

Детският отдел на ямболската регионална библиотека вече години наред организира “Лято в библиотеката” за децата на Ямбол. Началото бе поставено по проект на програма “Глобални библиотеки” и вече дълго време инициативата проявява своето устойчиво присъствие в летния живот на града.

About the Author :