Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм

 

Ямбол, 09.07.2021 г.

На 05 юли 2021г. Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната  програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021”.

   Програмата се осъществява за единадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирана обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист от БЧК – Ямбол.

Обхватът на програмата тази година е 36 деца, разпределени в три групи за обучение. След приключване на обучителната част, ще се проведе финално занятие с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди.

Всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм  2021” и образователни книжки на тема водна безопасност.

Занятията се провеждат при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

About the Author :

Leave a reply