Людмила Филипова гостува в Ямбол по покана на НЧ „Зора-1945”

IMG_0717Популярната писателка Людмила Филипова гостува в Ямбол по покана на Народно читалище „Зора-1945”. Срещата се проведе в Художествена галерия „Жорж Папазов”, която бе съорганизатор на проявата. На литературната вечер присъстваха заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова и Диана Динкова, заместник-областен управител. Илиана Бицова приветства писателката и ѝ поднесе подарък от името на кмета на общината Георги Славов. Тя сподели, че е страстен почитател на Людмила Филипова и първата нейна книга, която е прочела, е „Антихтонът на Данте”.

IMG_0685Филипова бе представена от литературния критик Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека „Г.С. Раковски”, като писателка, популярно лице от телевизионния екран, участник в риалити формати, актриса в няколко филма от началото на 80-те. Той анализира в подробно изложение творбите на Людмила Филипова – от дебютния ѝ роман „Анатомия на илюзиите”, издаден през 2006 г., до „Войната на буквите”, излязъл на бял свят миналата година.

IMG_0686„Нищо не знам за писателския занаят. Аз твърдя, че писател е абсолютно всеки човек по света,” каза Людмила Филипова. Тя сподели, че вярва в себе си, не вярва на зодии и обича да пише на теми, които ѝ се струват важни, обществено значими или незасегнати в литературата. Тя отговори и на въпросите, зададени ѝ от гостите на литературната вечер. Филипова разказа за своите приключения в студения свят на Антарктика и повдигна завесата пред своята книга за ледения континент, която ще бъде издадена скоро. Срещата завърши с автографи, които авторката раздаде на почитателите си.

IMG_0681

About the Author :