Любо Минчев охраняван в зала „Диана” от полиция

460x317Яростен спорт направи със старши треньора на баскетболния „Берое” и дългогодишен национален състезател Любомир Минчев фенът на „Ямбол” Димитър Асенов. Минчев, който през годините бе начело  и на „Левски” , и на „Лукойл-Академик”, изгледа мача в зала „Диана” между „Ямбол” и „Спартак” /Плевен/, като вероятно това бе с цел разузнаване. От зоркия поглед на един от най-преданите и емоционални привърженици на нашия клуб, Асенов, обаче присъствието на национала от близкото минало не можа да убегне и след двубоя той „заклещи” във фоайето на зала „Диана” Минчев.
Между двамата се проведе диалог, от който трудно нещо се разбираше, понеже Митко Асенов бе в стихията си. Това привлече вниманието на полицията и двама представители на реда стояха плътно до събеседниците, за да не се стане някоя инфекция. Чуваше се често името на Тити Папазов, а в последните дни именно Любомир Минчев  упорито се спряга за наследник на скандалния вече бивш старши треньор на България.
Минчев в продължение почти на десетилетие бе един от най-добрите български баскетболисти, но има много лош спомен от зала „Диана” , тъй като в нея получи тежка травма по време на квалификационен двубой с Грузия и дълго време бе извън терена.
Под негово ръководство гардът на „Ямбол” Павлин Иванов игра като капитан на националния младежки тим, ала вероятността да се прави опит Павката да стане част от „Берое” е нищожна, тъй като бившият играч на „Будучност” има договор без отворена клауза до края на сезона.

About the Author :