„# Любов”- премиера на театрална група “Палечко”

IMG_2177Премиера на спектакъла „# Любов” на театрална група „Палечко”, изграден по “Песен на песните”, ще се състои тази вечер, 22 юни 2018 г. , от 19 часа в Зрителната зала на читалище “Съгласие” в Ямбол. Режисьор е Атанас Жеков-Кроко.

“Публиката я да очаква един младежки спектакъл. За отправна точка е използван текстът  на “Песен на песните” – историята за Соломон и Суламит – тази красива поетична любовна история между двамата, но прекроена през съвремието, което в момента ни заобикаля”, сподели в аванс Атанас Жеков-Кроко.  “Песен на песните” става повод палечковци да реализират своите виждания за това каква може да бъде любовта между тийнейджър и тийнейджърка днес. Използваме съвременни театрални техники, за да разкрием идеята, да развием разказа. Има собствен съвременна поглед – и в облеклото и в музиката, и в театралната техника – това е движенчески театър плюс слово, плюс всички фрагменти на синтетичния театър, които в момента съществуват и се ползват навсякъде”,  коментира още режисьорът.

Активната работа по представлението е започнала през март. Намеренията на Атанас Жеков-Кроко са да се види как публиката ще възприеме спектакъла при първата си среща с него, какви отзиви ще се получат, дали идеите им разпознаваеми и са стигнали до своя адресат, ако е наложително – ще се направят корекции и  “другият сезон това ще ни стане представлението, с което най-вероятно ще отидем на три-четири фестивала, които в момента вече съм уговорил за евентуално наше участие”.

“Палечко” е една от групите в България, която има много дълга история, печелила е страшно много награди и идеята е навсякъде, където отива, да покажем  нов театрален изказ на текстове, независимо от това дали те са от съвремието, или подобни стари текстове, които ни провокират”, казва режисьорът.

About the Author :

Leave a reply