Любов и страст в уникалните бижута на Нели Янева

Дизайнерът-бижутер Нели Янева от Сливен бе един от впечатляващите участници в базара, състоял се в периода 5-8 юни 2020 г. по време на празника на Ямбол. Тя е завършила икономика, но има и бижутерско образование, получено в Гърция. С изработване на уникални украшения се занимава от 2006 г., когато официално завършва бижутерски колеж в южната ни съседка, т.е. професионално създава красота вече почти 15 години. Камъните, бижутата, това, което творя, за мен са любов и страст, споделя Нели. Няма усещане, сравнимо с радостта, която виждам в очите на хората от това, което съм създала лично за тях, добавя емоционално тя.

Най-често използва розов кварц, тюркоаз, аметист, въобще камъни, които носят хармония, баланс, равновесие, любов, щастие. Хората разбират за положителното им въздействие, след като вниманието им бъде насочено към тяхната енергия, уверена е Нели Янева.

Символиката на кварца е любов и щастие, баланс, благоденствие, повишаване на емоционалното състояние на самия човек. Слагайки розов кварц, той ти дава лекота, усещане за радост и обич. Това е самата енергия, която носи камъкът. Аметистът от своя страна хармонизира, носи баланс и спокойствие, отключва духовността и добротата в самия човек. Нефритът също има много силна защита и носи любов. Той е свещен камък за Китай в древността.

До едно бижутата й са ръчно изработени. Освен камъни тя използва медицинско сребро, кристали. Всяко едно украшение е уникално само по себе си, моделите й за различни. Никак не е без значение, че изделието не се променят с времето, не потъмнява, остава такова, каквото е, т.е. то е вечно, подчертава дизайнерката.

About the Author :