Любов и обрати в премиерния спектакъл „Кръгът“ от Съмърсет Моъм на ямболския театър

Ямбол, 26.04.2021 г.

Броени часове остават до премиерата на най-новото заглавие от репертоара на Драматичен театър „Невена Коканова“ – „Кръгът“ от Съмърсет Моъм.  Една прекрасна, неочаквана и чисто човешка история за черното и бялото във взаимоотношенията. За това как, ако не се опитваме да разбираме хората до себе си, да осъзнаваме в пълнота какво се случва с тях, рискуваме кръгът от грешките ни да се повтаря отново и отново… Когато съдбата ти даде шанс да видиш как Кръгът се завърта и как емоциите, преживяванията и всичко, което ти се случва е било част и от нечий друг живот, е добре да благодариш за невероятния късмет, който имаш, да преосмислиш нещата и …тогава да вземаш решения.

С присъщото си чувство за хумор Съмърсет Моъм  поставя героите си в кръг от неочаквани ситуации и взаимоотношения. В изграждането на образите в спектакъла освен доайените от ямболската трупа – Димитър Димитров и Волен Митев, наложилите се като изключително талантливи и винаги различни на сцената Яна Бобева и Петя Бойчева се впускат и двама млади и многообещаващи актьори – Георги Кариванов и Румен Михайлов. Двете нови попълнения на актьорския състав на ДТ „Невена Коканова“ са съвсем скоро завършили НАТФИЗ и ще покажат таланта си за първи път на ямболска сцена. Режисьор на „Кръгът“ е Стефан Спасов, който за първи път работи с ямболските актьори. Сценограф е Жанета Иванова. Премиерата на „Кръгът“ от Съмърсет Моъм е на 27 април от 19:00 часа в залата на община Ямбол.

 

Снимки:

 1. Яна Бобева, Румен Михайлов
 2. Яна Бобева, Димитър Димитров
 3. Петя Бойчева, Георги Караиванов
 4. Яна Бобева, Волен Митев
 5. Петя Бойчева, Георги Караиванов, Румен Михайлов
 6. Яна Бобева, Волен Митев, Димитър Димитров
 7. Екипът на спектакъла „Кръгът“

About the Author :

1 Comment to “Любов и обрати в премиерния спектакъл „Кръгът“ от Съмърсет Моъм на ямболския театър”
 • Атанас П. Атанасов
  April 27, 2021 - Reply

  ДО
  РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ЯМБОЛ
  МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ
  РИОСВ – СТАРА ЗАГОРА
  ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ – ЯМБОЛ
  КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ
  КМЕТ НА ОБЩИНА ТУНДЖА
  КМЕТ НА С. ОКОП, ОБЩ. ТУНДЖА
  КМЕТ НА С. КУКОРЕВО, ОБЩ. ТУНДЖА
  копие:
  МЕДИИТЕ

  ЖАЛБА – СИГНАЛ

  от АТАНАС ПЕТРОВ АТАНАСОВ
  – бивш служител в Драматичен Театър „Невена Коканова” гр. Ямбол
  адрес: гр. Ямбол, ………………..

  ОТНОСНО: Нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на незаконни сметища

  УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
  Информирам ви, че лицето Михаил Лазаров, в качеството си на директор на Драматичен театър „Невена Коканова” – Ямбол, е отговорен за незаконното изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани и незаконни сметища в града и извън него.
  Години наред в резултат на множеството строителни ремонти в сградата на читалище „Съгласие” – Ямбол, както и в трите апартамента предоставени за ползване на театъра, се натрупваха огромни количества строителни отпадъци – вар, фаянс, плочки, теракоти, тухли и др. В случая директорът Михаил Лазаров даваше разпореждания на шофьора Иван Николов и указваше къде да бъдат изхвърляни отпадъците. Аз и останалите сценични работници бивахме задължавани да натоварваме служебния камион с отпадъците, след което ги изхвърляхме на избраните от него места, които представляваха нерегламентирани сметища. За това че изхвърлянето на отпадъците беше незаконно, съдех по реакциите на шофьора, който внимаваше тази дейност да не бъде разкрита и наоколо да не присъстват странични хора.
  Едно от тези сметища се намираше на „Обходен път Юг” откъм страната на ж. к. „Възраждане”. Камионът навлизаше в една отбивка (черен път), и там изхвърляхме отпадъците.
  Друго такова сметище се намираше на влизане в с. Кукорево отдясно, от западната страна на шосето.
  Изхвърляли сме огромно количество отпадъци и в с. Окоп, община Тунджа. В резултат на ремонтните дейности под зрителната зала, във връзка с инсталирането на отоплителни съоръжения, се бяха натрупали огромни количества отпадъци, които впоследствие бяха закарани в с. Окоп и изхвърлени на брега на един канал в западната част на селото. Спомням си че за целта прекосихме цялото село и след преминаването на някакъв мост завихме наляво по протежение на канала и там изхвърлихме отпадъците.
  В случай на необходимост мога лично да покажа местата на незаконните сметища, където сме изхвърляли въпросните отпадъци.
  Доколкото ми е известно, тази ремонтна дейност, под зрителната зала, е ставала със знанието и съгласието на ръководството на читалището както и на читалищното настоятелство. Лично директорът Лазаров е давал отчет пред читалищното настоятелство за това как вървят ремонтните дейности и за всичко свързано с тях, от което следва, че ръководството на читалището също би трябвало да поеме отговорност за тази незаконна дейност.
  Предвид гореизложеното

  МОЛЯ

  Да направите необходимото разследване и след доказване на горепосочените факти да потърсите отговорност от директора на ямболския театър Михаил Лазаров за тази му незаконна дейност, в т. ч. прокуратурата да му повдигне обвинение по чл. 353б от НК – нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на незаконни сметища, като за целта бъде повдигнато обвинение и срещу ръководството на читалище „Съгласие” представлявано от секретаря Ваня Лазарова и членовете на читалищното настоятелство, за това че не са упражнявали достатъчен контрол и на практика са допускали Михаил Лазаров да извършва това престъпление.

  С уважение: Атанас Атанасов
  гр. Ямбол
  28.01.2021 г.

Leave a reply