Любителите на волейбола в Ямбол вече могат да играят и в местност Ормана

Ямбол, 23.09.2021 г.

Нова волейболна мрежа вече е част от поетапното облагородяване на защитената местност Ормана край Ямбол. Своите умения във  волейбола вече показаха момичетата от Спортен клуб по волейбол „Тунджа“ – Ямбол. В тяхната тренировка се включи и кметът на Ямбол.

В местността са обособени кътове за сядане и хранене,  изведена е вода с ръчна помпа, монтирани са и врати за футбол.

Валентин Ревански отново призовава гражданите и гостите на Ямбол да пазят това емблематично място. В местността има редки видове растения и дребен дивеч – блатно кокиче, мразовец и колхидски фазан.

„Облагородяването на Ормана ще продължи и занапред. Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ полага усилия за поддръжка на поляните в местността – с почистване на отпадъците, премахване на саморасли растения и окосяване на тревата. Регулярно се извършва пръскане срещу кърлежи“, уточни още Ревански.

Развитието на парковете, както и на зоните на открито за спорт са сред приоритетите на ръководството на община Ямбол.

About the Author :

6 Comments to “Любителите на волейбола в Ямбол вече могат да играят и в местност Ормана”
 • ТУНДЖАНЕЦ
  September 23, 2021 - Reply

  Браво. Спортът на открито,значи удоволствие,здраве,култура. Колкото повече паркове,крайградски зони за отдих и спорт,толкова по-малко хора ще ходят надалеч да търсят красотите на природата.Ние в ЯМБОЛ ,СЛИВЕН и околностите на нашите два града ги имаме повече от където и да е . Само трябва на имаме очи да ги видим и сърце,да ги обичаме.

 • пурко
  September 23, 2021 - Reply

  Болницата е пред фалит , лекари НЯМА , ямболии пътуват до Сливен , Бургас и Стара Загора да се лекуват , обаче кмет на Ямбол сади райграс и слага волейоболни мрежи …. ЗАЩО ? Първата копка на улица Търговска беше преди ч месец днес започнаха ремонтни дейност и срока за изпълнение на ремонта на 600 метра улица е края на 2022г. ЗАЩО ? Градската инфраструктура се разпада , инвестиции няма , ама садим райграс , ай стига !

 • SOS
  September 23, 2021 - Reply

  Защо говорите глупости. Болницата се строи,прави се с големи темпове канализацията. Пусна се пречиствателната станция,възстановиха се чешмите на минералната баня,разреши се ,,Копринка,, да подава повече вода към нас,строят се магазини,жилища,фабрики ,полага се нов асфалт и тротоари на много места,подобрява се осветление и т.н. Само сляп трябва да е човек ,за да не вижда което се прави. Вие като критикувате,с какво помогнахте? Пари ли сте дали за нещо ,участие в бригада или само приказвате кое не било добре? Аман от критикари.

  • пурко
   September 23, 2021 - Reply

   Коя фабрика (манифактура) е построена и коя инвестиция е привлечена ? Болницата се строи , но КОЙ ще лекува в нея знахари ли ? Кога ще се ремонтира жп гарата , моста над жп линията на влизане в града , оковлов. път който да свързва Каргона и Ямболен , кога ще се направи алтернативен път който да свързва Индустриалната Зона с града , сега е само бул Европа и сутрин и вечер са ад , трябва естакада над жп линията да свърже улица Ямболен с индустриалната зона , защо не се стартира ремонта на зала Диана като пари има , кога ще се ремонтира улица Златен Рог като пари има отпуснати . Ей тия въпроси са ми интересни а не волейболната мрежа в Ормана !

 • SOS
  September 24, 2021 - Reply

  Кмета не е подлога на управляваща партия и всичко тогава е трудно. Той прие нашия град,в тежко състояние. С община ,,Тунджа,, не бяхме добре,Ревански затопли отношенията. Организира доброволни трудови дни,което ни сплотява,като общност в името на града,за разлика от разделена България. Няма да описвам какво е направил за почти две години,много е. Обиколете и го вижте. Обмисля се нова зала,а старата,,Диана,, да се ремонтира. За привличане млади здравни работници в Новата болница се работи( ще има блок за специалисти в Аврена и т.н. Мостът и шосе над ж. п. зад Папас олио,ще започне 2022 година. В индустриалните зони(Западна ) се поставят нови ВиК тръби, с голямо темпо,както в града и от двата водоизточника към града.В ,,Кючюк махла,, се прави и канализация за отпадни води. А те не са имали досега. ВиК се прави и в квартал,,КОС,,. Направи се модерно осветление в квартал,,Възраждане,, и сега със заема се работи за осветлението на целия град( и видеокамери). Ревански започна предприятие за преработка на дървесни отпадъци от почистването. То е общинско и се строи в Хаджи Димитрово.Привлече двата Ритейл парка(до ,,Кауфланд,, и до ,,Родопа,,).За разширение и строеж на нови производства,помага с каквото може,но инициативата е и на нашите собственици на фирми. А те действат добре и строят( ,,Папас олио,, , ,,Мебели Виденов,, , ,,Вила ЯМБОЛ,, ,,,Вилтон,, ,, Циркон,, , Вакуум ел систем,, и мн. други). Работи с кметовете на Сливен и Тунджа за обща промишлена зона и 4 лентов път ЯМБОЛ-СЛИВЕН. Скоро ще започнат и строежите на обекти за които са дадени средства. Но знаете ,че в България бюрокрацията бави много нещата. Иска много място и време да кажа повече. Нека всеки,който обича нашия град да помага с каквото може на кмета,без значение кой е той. Нали всички които са били,са и ще бъдат кметове,са спечелили доверието ,на нас ,които сме ги избрали да правят,по удобен за живеене древният ни град. Бъдете жив и здрав и всички останали.

  • пурко
   September 25, 2021 - Reply

   Половината неща са истина другата половина откровени глупости .Ревански има заслуги за двата ритейл парка колко има заслуги за изгрева на слънцето , Защо няма една нормална велоалея защо като ремонтираха Дружба не проектираха една велоалея да свързва Златен Рог . И не е лошо да посочите кои фирми “играят” за ремонтите в Ямбол и защо толкова активно се настаниха сливнески фирми тук … кмета има интересен екип

Leave a reply