Лудият „Ямбол” побърка „шейховете”

Говедаров„Ямбол” даде тази вечер, 27 февруари, жестока битка на най-скъпия отбор в баскетболното първенство ”Лукойл-Академик” и  съвсем  малко не му достигна да отпрати със загуба „шейховете” . Гостите се спасиха с петминутно продължение, в което физическите сили на късия тим на „Ямбол” не достигнаха, а съперникът  можеше да върти както иска състава си.

Противникът тръгна шеметно  и поведе с 2:11, което върна няколко дни назад ямболските фенове, когато на полуфинала за Купата на страната „Лукойл-Академик” ни прегази още в първите 10 минути. В петък вечер в зала „Диана” нямаше и помен от оня мач, това, което видяхме бе битка, в която имаше страховити изпълнители. Плеймейкърът на „Ямбол” Лейсър отново показа, че е от много висока класа и отчая защитата на противника със своите 38 точки. Гардът ни обаче бе и лидер с всяко свое действие. Двама „жълто- сини” баскетболисти се върнаха към най-добрите си дни – капитанът Говедаров и Дурчев. Станислав  опроверга  всички, които са го отписали от големия  спорт, Мартин също бе в една от най-добрите си роли.

???????????????????????????????Сърбите, американците и българските национали в състава на „Лукойл-Академик” се видяха в чудо как да се доберат до успеха в тази легендарна зала, в която не по-малко скъпи и класни предходни формации на „студентите” са събирали печално багажа си. „Ямбол” , в който много блестящо играха  и тежкото крило Стоян Петков/16 точки и 8 борби/ и центърът Маршавелски/ 14 точки и 8 борби/, не пускаше захапания  противник и треньорът Ралчев бе на ръба на светкавично уволнение.

Дори  в продължението, въпреки колосалната умора на възловите ни състезатели, те пак не вдигнаха бялото знаме, но още 5 след 40 жестоки минути е прекалено много за съвсем свития наш отбор, който за капак бе и без Тони Бърнас, получил травма в последните часове преди мача.

Все пак последната сирена бе за победа на гостите с  103:108, но истинският успех бе за „Ямбол”.

Борислав Ненов

About the Author :