Лицензираният боксов клуб от село Бояджик – трети в България

IMG_4824Боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик, община „Тунджа“ завоюва трето отборно място на провелото се в София Държавно лично и отборно първенство за младежи.Пред него са отборите на ЦСКА и Русе.Трима състезатели на треньорите Димитър и Тодор Мутафови направиха изключително силни срещи срещу достойни партньори.

Първо място и златен медал в категория 56 кг завоюва Даниел Асенов. Той спечели и статуетката за Най-техничен боксьор на турнира.

Със сребърен медал се завърна Хасан Неджибов – кат. 69 кг.

Силно беше участието и на третият състезател от „Априлец“ – Стоян Иванов – кат. 81 кг.

„Станахме сериозна боксова школа“, с основание за гордост сподели заслужилият треньор Димитър Мутафов, като акцентира, че в този турнир са взели участие 44 отбора със 139 състезатели.

Предстоящо е участието на братята Катин и Даниел Асенов с мъжкия национален отбор на тренировъчен лагер в Англия за предстоящите първи в историята Европейски игри в Баку – Азербайджан. Те ще се проведат от 12 до 28 юни 2015 година. В програмата на Игрите са включени 19 вида спорт – стрелба с лък, плуване, лека атлетика, бадминтон, баскетбол, бокс, кану-каяк, колоездене, плажен футбол, спортна гимнастика, джузо, карате, спортна стрелба, тенис на маса, таекуондо, триатлон, волейбол, борба и фехтовка.В Игрите ще участват повече от 6300 спортисти.

Признание за авторитета на „Априлци“ е потвърденото от Българската Федерация по Бокс домакинство на Боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик, през месец май т.г. на Държавен личен шампионат за младежи от 18 до 22 години.

About the Author :