Литературни срещи

1004Над 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2016 г., бяха представени на 27 януари 2017 г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в рамките на първия за годината петъчен литературен салон. Целта на превърналото се в традиция литературно събитие, седемнадесето по ред, да се акцентира върху творческите постижения на на литературните творци от Сливен.

Продукцията на сливенските автори по традиция бе представена от Тенко Тенев, поет, председател на Дружеството на писателите в град Ямбол (за раздел поезия) и от литературния критик Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека „Георги Раковски“ – Ямбол (раздел белетристика).

Сред добрите попадения в поезията бяха отбелязани имената на Христо Божиков, Диляна Даскалова, Димитър Дженев, Емилия Рохова-Койчева и Виктор Дойчинов. Физиономични книги в областта на белетристиката през изминалата година издадоха авторите Веселина Седларска, Петя Александрова, Иванка Денева, Камен Васевски, Соня Келеведжиева, Атанас Цонков, Славея Костадинова и др.

About the Author :

Leave a reply