Литературни срещи – “Време за четене”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъс срещата на учениците от Езикова гимназия „Васил Карагьозов”-Ямбол с писателя Николай Табаков стартира инициативата „Време за четене”, която е част от празничните изяви на гимназията. До края на месец ноември в Езиковата гимназия ще се проведат още 4 срещи с творци от страната и от Ямбол. Зрителната зала на гимназията се оказа малка, защото не успя да побере желаещите да участват в срещата ученици – 40 ученици , за които нямаше места, с предимство ще участват в следващата среща на 26 октомври.

Поводът за срещата беше и  представянето на новия роман на Николай Табаков „Ветровете ни мраморни”. През последните три години писателят гостува за трети път на учениците и учителите от гимназията. Книгата беше представена от писателя Димитър Томов. Учениците и учителите участваха активно с мнения, становища и въпроси и  разговорът за конкретната книга се  разшири и задълбочи по посока литературата като изкуство; писателското занимание – мисия, хоби, пари; четенето на книги и т.н.

Следващата среща от инициативата е на 26 октомври 2017 г., четвъртък, в зала 320 на гимназията с поетесата Светла Радкова – разговор и четене на новата стихосбирка „Е”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :