Кои вървят в ямболската листа на АБВ след ген. Михов

DSC02721a

Подреждането на имената в листата на Алтернатива за възраждане на България в Ямболски избирателен район вече е избистрено. След о.з. генерал Михо Михов, водач на листата, е Христо Христов, който в края на миналата седмица бе избран за областен шеф на АБВ. Именно Христов бе този, който създаде Инициативния комитет за появата на партията на бившия президент в Ямбол и региона. Той бе сред неколцината, влезли преди години в остър конфликт с ръководството на БСП в града ни, и бе изключен от столетницата, поради неспазване на партийната дисциплина.
Вторият в листата има класическа за възрастта си, той е на 67 години, лява биография. Дълго време е бил първи секретар на Окръжния комитет на Комсомола. Твърди се от меродавни източници, че малко преди Христов да излети на висока позиция в ръководството на БКП в Ямболския окръг, в рода му е намерен компромат. Един негов роднина е определен като полицай, а всъщност бил полски пазач.
Така партийната кариера на сегашния шеф на АБВ в областта бележи рязък завой, и вместо в Бялата къща, той е пратен начело на Отечествения фронт.
След 10 ноември 1989 г. Христо Христов е няколко мандата общински съветник от БСП, междувременно се насочва към частния бизнес и става управител на застрахователно дружество „Кварта” ООД. Вторият в листата на президентската партия е много близък с един от собствениците на „Папаз олио” – Георги Ташев.
Христо Христов е от близо 30 години в ръководството на ямболския баскетбол, като и в момента е член на Управителния съвет на клуба.
Третият в листата на АБВ е Иванка Гергиева, която наскоро бе избрана за председател на общинската организация в Ямбол. След нея е шефът на Младежката структура Димитър Андреев, а пети в подреждането е управителят на застрахователна компания „Евроинс” в града ни Димитър Димитров. Той в продължение на доста време бе президент на лекоатлетически клуб „Тунджа”.
Шестото място в листата е за Петьо Анастасов, той е от коалиционния партньор – Партия „Либерали”, която в зората на Прехода създаде Петко Симеонов.

About the Author :